Gå til hovedindhold

Schur Ekmans Retail AB er blivit sålt til Papier-Mettler Sverige AB

Papier-Mettler Sverige AB förvärvar kunderna från Schur Ekmans Retail AB

Schur International a/s tog över Ekmans Jönköping AB per den 1:a oktober 2016, det har sedan dess pågått ett intensivt arbete med att omstrukturera verksamheten vilket bland annat fått till följd att bolaget delats upp i två enheter, Schur Ekmans Kartong AB och Schur Ekmans Retail AB. Verksamheten Schur Ekmans Retail AB som idag sysselsätter 35 personer och som konverterar plastpåsar och köper och säljer dem vidare har nu blivit sålt till Papier-Mettler . Övertagandet sker per den 1 juni 2017.

-Det har varit en tuff och mycket konkurrensutsatt marknad en längre tid och trots stora anstängningar för att skapa en ekonomiskt livskraftig verksamhet tvingas vi konstatera att volymerna som finns på den Skandinaviska marknaden inte räcker till. Vidare har den debatt som pågår omkring plastpåsar ytterligare bidragit till att volymer flyttas över till andra materialslag, säger Andreas Davidsson.

-Det är viktigt för Schur att vi känner att köparen kommer ta tillvara långsiktiga och goda kundrelationer och med Papier-Mettler är vi överbevisade om att kunderna lämnas över i trygga händer. En stor fördel med Papier-Mettler är också att de tillverkar både pappers- och plastpåsar i egen regi, avslutar Andreas Davidsson. 

Go back

×

Tak for din henvendelse.

Din mail er blevet afsendt.

Vi værdsætter interesse i Schur, og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Kontakt os

Udfyld venligst formularen og vi vil kontakte Dem hurtigst muligt.


* Navn:

* E-mail:

* Emne:

Virksomhed:

* Telefon:

* Meddelelse: